PHYTOMER, pionjär
inom marin bioteknik

PHYTOMER tillhör det fåtal kosmetikaföretag i världen som behärskar marin bioteknik, dvs. användningen av marina mikroorganismer för att producera helt nya och naturliga aktiva ämnen.

Denna mycket avancerade metod, som kommer från sjukvårds- och läkemedelsvärlden, öppnar möjligheterna till mer effektiva behandlingar med mindre miljöpåverkan.

Genom sin expertis inom bioteknik har forskningscentret vid PHYTOMER tagit fram en helt ny generation av aktiva ämnen: EPS, unika och oefterhärmliga naturliga sockerarter. Till dem hör XMF, med förmåga att släta ut rynkor på bara 1 timme, och otroliga VMR, som bygger upp huden och ger den en perfekt struktur*.

Innovationens kraft för synbara och vetenskapligt bevisade resultat.

* In vitro-test på ingredienserna.

Forskningscentrum i framkant

PHYTOMER har ett forsknings- och utvecklingslaboratorium där ett forskarteam bestående av experter inom hudbiologi och cellodling arbetar outtröttligt med att ta fram morgondagens aktiva substanser.

Tre enheter arbetar sida vid sida med att ta fram skönhetsvård i framkant:

Vetenskapliga upptäckter – 01

Teamet inom grundforskning ägnar sig åt att upptäcka och studera nya alger, växter och mikroorganismer från havet med hög potential.

Bevisad effektivitet – 02

Teamet inom tillämpad forskning genomför in vitro-tester på hudceller för att bestämma de aktiva substansernas effektivitet.

Expertsammansättning – 03

Sammansättningsteamet utgår från de testade aktiva substanserna för att ta fram avancerade sammansättningar som motsvarar skönhetsproffsens och konsumenternas krav.

Précécent Suivant

Vävalgen, en supertalang inom återfuktning

Avskiljning av de fertila baserna

Forskarna använder basen på brunalgen Alaria, eftersom det är den mest fertila delen, som innehåller fortplantningscellerna. Den här basen sänks ned i havsvatten och släpper nästan omedelbart ifrån sig alggroddplantor eller sporer.

Tillväxt in vitro på laboratoriet

Lösningen odlas i olika miljöer för att rena den och samtidigt få sporerna att växa. Forskarna doppar sedan ned en hållare omgiven av repsnören, som groddplantorna genast börja fästa sig vid för att fortsätta sin tillväxt.

Odling i rep ute på öppet hav

I oktober månad sås alggroddplantorna ute till havs, genom att repsnörena viras runt kraftiga rep i ett av PHYTOMERs odlingsområden utanför Saint-Malo. De fortsätter gradvis växa och utvecklas till mogna alger.

Skörd och torkning

Skörden börjar i april och pågår i två månader. De färska algerna torkas omedelbart för att bevara deras naturliga rikedom.

Utvinning

De torkade algerna sänks ned i renat vatten och släpper då ifrån sig alla sina aktiva substanser. Efter 1,5 timme filtreras vattnet så att endast det återfuktande extraktet Algue Tisseuse (vävalg) återstår.

Sammansättning

Vävalgen införlivas i de återfuktande produkterna från PHYTOMER eftersom den har en enastående förmåga att förstärka hudens fuktreservoar. Den fungerar lite som en symaskin och ”väver ihop” fibrerna i den reservoar som förhindrar uttorkning.

Upptäck de återfuktande produkterna

Insamling av marina aktiva ämnen

PHYTOMER brinner för innovation och har gjort vetenskaplig utveckling till sitt motto. Sedan 40 år tillbaka utvecklar dess forsknings- och utvecklingsteam marina aktiva ämnen med unika egenskaper för en oöverträffad effektivitet.

Upptäck alla aktiva ämnen


OLIGOMER®

Detta värdefulla extrakt och havsvattenkoncentrat innehåller alla de mineraler och spårämnen som kroppen behöver för sin balans och vitalitet. Det skyddas av produktionshemlighet, vilket ger PHYTOMER ensamrätt internationellt sedan 40 år tillbaka. Med sin kraftigt remineraliserande verkan laddar den huden med ny energi.

Strandmalört

Denna växt har valts ut av forskarna vid PHYTOMER för sin välgörande effekt på figuren – genom att angripa sockret hindrar den fettcellernas tillväxt. Strandmalörten har en kronobiologisk verkan. Den jagar sockret under natten för att begränsa fettlagringen och underlätta elimineringen av fetter innan morgonen.

XMF*

Denna 100 % naturliga, ytterst effektiva och miljövänliga marina sockerart odlas på bioteknisk väg vid PHYTOMERs laboratorier. Den har utslätande och förtätande verkan och bildar en osynlig biofilm på hudens yta som omedelbart suddar ut rynkor. När den absorberats av huden ökar den hudbäddens densitet och ger dig en fastare och slätare hud. * Marint medel som fyller ut rynkorna.

Seastem

Denna unika och högteknologiska kombination av molekyler från brunalger har kraften att optimera hudstamcellernas funktion. SEASTEM ger huden exakt det som behövs för att korrigera rynkor, genom att återskapa cellmaterialet och förtäta vävnaden som håller upp huden.

Previous Next
1 2 3 4