Tillverkad i Frankrike

Sedan 3 generationer tar PHYTOMER fram marina aktiva ämnen med unika egenskaper, och tillverkar kvalitetsprodukter som distribueras i hela världen. Det är ett oberoende familjeföretag som drivs av grundarens son.

Företaget har en djup förankring i hjärtat av Bretagne, vid havet, och nära 200 anställda fördelade mellan huvudkontoret i Saint-Malo och forsknings- och produktionsanläggningen i den världskända bukten vid Mont Saint-Michel.

Förvaltning av miljöpåverkan

Genom produktionsprocessens alla stadier prioriterar PHYTOMER metoder med begränsad miljöpåverkan, för att skydda de rika och ömtåliga havsekosystemen.

triman
GRÖN ENERGI ODLING AV ALGER MILJÖVÄNLIGA EXTRAKTIONSPROCESSER FILTRERANDE TRÄDGÅRDAR

Kvalitet och effektivitet

Med marina aktiva ämnen från sin egen forskning, unika sammansättningar och en integrerad produktionsanläggning, har PHYTOMER fullt inflytande över hela tillverkningsprocessen, från råvara till färdig produkt.

Varje etapp i tillverkningen kontrolleras oerhört strikt för att säkerställa produkternas kvalitet och spårbarhet. Därför är PHYTOMER sedan 2012 ett av de första kosmetikaföretag som certifierats för sin goda tillverkningssed (ISO 22716). .

Effektiviteten hos produkterna och behandlingarna från PHYTOMER bevisas systematiskt av oberoende laboratorier.

Kvaliteten bekräftas ute på marknaden av varumärkets närvaro vid över 10 000 försäljningsställen världen över.

Främjande av havens biologisk mångfald

Havet är den rikaste källan till naturligt förekommande aktiva ämnen och erbjuder en oerhörd mångfald av möjliga skönhetsprodukter. PHYTOMER har tagit fram högteknologiska kosmetiska produkter som drar nytta av naturens skönhetseffekter och samtidigt skyddar dess oerhörda mångfald.

Genom denna framsynta marina bioteknik kan vi avsevärt minska användningen av kemikalier och exploateringen av naturen.

Det är mikroorganismerna i sig, som odlas på laboratorium, som producerar de aktiva ämnena, utan tillsats av lösningsmedel och utan skörd i havet.