SAMLING MED MARINA AKTIVA INGREDIENSER

< Tillbaka

ALGORESET

För att ta fram detta marina komplex använder forskarna vid PHYTOMER toppmoderna miljövänliga tekniker för att kombinera 2 aktiva ämnen med enastående egenskaper: en oligofurcellaran och en blågrön mikroalg. Oligofurcellaran är en marin sockerart som framställs genom en miljövänlig extraktionsmetod. Den har valts ut för sin höga molekylvikt, som gör att den bildar en skyddsbarriär mot föroreningar vid hudens yta och på så sätt förhindrar uttorkning. Den blågröna mikroalgen odlas i fotobioreaktorer vid våra laboratorier, och tas fram genom en 100 % grön extraktionsprocess. Forskarna vid PHYTOMER valde ut den på grund av dess enastående förmåga att avlägsna föroreningar.När det appliceras på huden hjälper det biotekniska aktiva ämnet ALGORESET huden att skydda sig mot föroreningar och återfå sitt rena utseende.

> PIONNIÈRE XMF RESET EYE FLUID

EKO-CHLORELLA

Eko-Chlorella är ett extrakt av den blågröna mikroalgen Chlorella vulgaris, med hög koncentration av peptider och aminosyror som förekommer naturligt i dermis. Den har förmågan att återge huden dess struktur, med en fastare och starkare uppbyggnad. Detta aktiva ämne utvinns genom en bioteknisk extraktionsmetod som respekterar mikroalgen och miljön: Enzymatisk klyvning. Mikroalgen Chlorella Vulgaris klyvs i vattenmiljö av ett naturligt förekommande enzym, utan tillsats av lösningsmedel eller kemikalier, vilket ger upphov till Eko-Chlorella.Forskarna vid PHYTOMER har valt ut detta extrakt för dess enastående uppstramande egenskaper på huden, som gör att den återfår fasthet och spänst*.

> REMODÈLE TONIC BODY GEL

REMODÈLE stärkande kroppsgel

HAVSDRUVA

Havsdruvan eller Coccoloba uvifera är en exotisk druva som växer vid havskanten och ursprungligen kommer från Antillerna, Centralamerikas östkust och Sydamerikas nordostkust.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att detta ultraeffektiva och helt nya aktiva ämne inom skönhetsvård har en enastående förmåga att återupprätta den funktionella balansen hos generna som påverkar uppkomsten av celluliter. Det undertrycker generna som styr syntesen och lagringen av fettceller, så att fettdepåerna blir färre och mindre. På motsatt sätt förbättrar de uttrycket av gener som styr produktionen av celler i dermis, för ökad fasthet och reducerad apelsinhud*.

> ACTI-GENE CONTOUR CELLULITE-REDUCING BI-GEL

MARIN CORNEOGEL

CORNEOGEL fyller ut hornlagret med molekyler av marint ursprung: havsvatten berikat med mineraler som boostar NMF, mikroalg med hög koncentration av aminosyror som boostar NMF, mjölksyra och fetter: oumbärliga beståndsdelar i det intercellulära bindemedlet. Resultaten syns omedelbart i form av minskad genomsnittlig ytgrovhet och ifyllning av rynkor utifrån*.

> RESUBSTANCE SKIN RESILIENCE RICH CREAM

*Analys av hudexplantats mikroytgrovhet, före och omedelbart efter behandling.

MARINA FLAVONOIDER FRÅN MONOSTROMA OBSCURUM

Monostroma obscurum är en grönalg som består av ett enda cellager, en så kallad monostromatisk uppbyggnad, därav namnet. Detta enda cellager innebär att den är väldigt oskyddad, ömtålig och lätt att bryta sönder. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att Monostroma obscurum kompenserar för denna naturliga ömtålighet genom att tillverka flavonoider (en typ av antioxidanter) för att skydda sig och stå emot påfrestningar från omgivningen. Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER dessa flavonoider för deras förmåga att skydda mot fria radikaler. De skyddar kollagenet som omger blodkärlens väggar.

> BEAUTIFUL LEGS BLEMISH ERASER CREAM

MARINT KALCIUM FRÅN CORALLINA OFFICINALIS

Corallina officinalis är en rödalg eller korallalg (därav namnet "corallina"), som innehåller marint kalcium. Algen blir 4 till 5 cm hög och är blekt rosa till färgen. Den växer längs Atlantkusterna och på vissa kuster i Japan, Kina och Australien. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att marint kalcium tas upp 100 gånger bättre av huden jämfört med mineraliskt kalcium. Det ger alltså en större förbättring av cellandningen. Forskarna vid PHYTOMER använder det främst för att stärka hudens motståndskraft och återge den all sin lyster.

NORMALINE, EXTRAKT AV ASPARAGOPSIS ARMATA

Asparagopsis armata är en rödalg som förekommer i Atlanten. Den består av knippen av rosa filament och hakar (taggar), därav namnet armata, "beväpnad". Den lever 50 cm under vattenytan och är särskilt utsatt för ytbakterier och värme.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att Asparagopsis armata har utvecklat ett mycket effektivt självförsvarssystem som en reaktion på den tuffa omgivningen. Den har förbluffande antibakteriella egenskaper. Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER ett extrakt av Asparagopsis armata kallat Normaline för att rena huden och motverka skönhetsfel.

> OLIGOPUR HYDRA-MATIFYING CONTROL CREAM

OLIGOMER®

OLIGOMER® är ett natriumreducerat havsvattenkoncentrat – en världsunik produkt för vilken PHYTOMER innehar produktionshemligheten sedan 40 år tillbaka. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att OLIGOMER® innehåller alla aktiva substanser från havsvattnet och spårämnen som kroppen behöver för sin balans och vitalitet. De använder det i de flesta produkter för ansiktet och kroppen för att låta huden ta del av havsvattnets remineraliserande egenskaper, stärka den och ladda den med ny energi.

SEASTEM, PATENTERAT EXTRAKT AV LAMINARIAALGER

SEASTEM är en unik kombination av molekyler från laminariaalger, som erhålls genom en patenterad bioteknisk process.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att SEASTEM har förmågan att återaktivera algernas stamceller och på så sätt skapa nytt algmaterial.Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER SEASTEMs regenererande kraft för att optimera hudstamcellernas funktion och korrigera rynkor.

> EXPERT YOUTH WRINKLE CORRECTION CREAM

STRANDLILJA

Denna kustväxt förekommer på öarna Hoedic och Houat i Bretagne, och har en enastående förmåga att hämma syntesen av melanin, såväl dag som natt. Forskarna vid PHYTOMER använder denna kraftfulla lystergivare för att korrigera pigmentfläckar, som ofta orsakas av hudens åldrande eller upprepad solexponering.

> WHITE LUMINATION BRIGHTENING SERUM

URSPRUNGLIGT HAVSVATTEN

PHYTOMERs laboratorier har lyckats återskapa det ursprungliga havsvatten som täckte jordens yta för 3,8 miljarder år sedan, genom att utgå från en uråldrig blågrön mikroalg, Schyzotrix calcicola. Den här mikroalgen har i tusentals år utsatts för en rad stressande faktorer och utvecklat ett unikt skyddssystem: När den attackeras av fria radikaler bildar den enzymet thioredoxin, som har enastående antioxidativa egenskaper. Med hjälp av marin biomimetik har forskarna vid PHYTOMER dragit nytta av den här algens starkt antioxidativa effekt mot väteperoxid orsaken till oxidation som leder till felreglering av mitokondrierna i fettcellerna. Det ursprungliga havsvattnet bidrar därför till att rätta till mitokondriernas funktionsrubbningar och få igång lipolysen. Överflödiga fettlager förbränns för en synbart slankare linje.

> SUN SILHOUETTE REFINING PROTECTIVE EMULSION SPF15

VÄVALG

Vävalgen är en laminariabrunalg som förekommer i Bretagne och för vilken PHYTOMER har utvecklat ett program för odling i rep, för att kunna kontrollera resursens användning och kvalitet samt skydda dess naturliga överlevnad. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt vävalgens enastående förmåga att hålla kvar fukten i hudens kärna och på så sätt förhindra uttorkning. Den återskapar hudens fuktreservoar, så att vattnet lagras bättre och fördelas ordentligt i epidermis. Resultaten för fuktbalansen är exceptionella: Redan vid den första appliceringen får huden all fukt den behöver, och efter 2 veckor är fukten perfekt fördelad i huden.

> HYDRA ORIGINAL THIRST-RELIEF MELTING CREAM

VMR*, MARIN HIGH TECH-SOCKERART FÖR EN PERFEKT HUD

I Iroisehavet utanför Bretagnes kust har PHYTOMERs forskarteam upptäckt ett mikroplankton som naturligt producerar en sockerart med enastående strukturgivande egenskaper: VMR. För att kunna använda denna unika sockerart från havet, som saknar motsvarighet på fastlandet, har forskarna vid PHYTOMER utvecklat ett program för högteknologisk odling på laboratorium. Resultat: En 100 % naturlig, bioteknisk aktiv substans med strukturgivande egenskaper som verkar återuppbyggande på huden**. VMR ger en omedelbar förbättring av hudens förmåga att återfuktas vid betydande stress. Den påskyndar och förbättrar cellförnyelsen och begränsar ansamlingen av döda celler vid hudens yta. Porerna dras ihop, hudstrukturen blir finare, jämnare. Epidermis blir "friskare" och tätare.

> HYDRA ORIGINAL THIRST-RELIEF MELTING CREAM

ADIPO-3

ADIPO-3 utvinns ur den aromatiska kådan från mastixbusken, som växer runt Medelhavet. Denna olja erhålls genom en miljövänlig extraktionsmetod med superkritisk C02 och har hög aktivitet riktad mot fettceller. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den både främjar elimineringen av fetter och stärker stödjande vävnader, så att kroppen formas med rekordhög effektivitet.

ARMERIA MARITIMA

Armeria maritima är en rosablommande växt som trivs vid havskanten. Armeria kommer av det keltiska uttrycket "ar mor", som betyder "kust". Den växer på kusterna vid Engelska kanalen och Atlanten (Vendée och Bretagne). Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att Armeria maritima klarar att överleva i övergivna industriområden, med höga halter av tungmetaller, vilket visar på en enastående förmåga att eliminera föroreningar som finns i marken. Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER extraktet av Armeria maritima för att avgifta ansiktet och skydda mot föroreningar och rökning.

> SOUFFLE MARIN ENERGIZING OXYGENATING SERUM

CHONDRUS CRISPUS

Chondrus crispus är en polymorf rödalg med "krusigt" utseende, därav namnet "crispus". Den blir i allmänhet mellan 7 och 15 cm lång. Den är mycket utbredd i Iroisehavet, längs Atlantkusterna, från Norge till Gibraltar, och på samma breddgrad längs de amerikanska kusterna.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den är speciellt rik på aminosyror och fleromättade fettsyror. De använder det oljiga extraktet för att återfukta och ge näring åt huden.

> TONING BODY SCRUB WITH MARINE SALT CRYSTALS

CITYSAFE

CITYSAFE är ett komplex med heltäckande effekt mot föroreningar en symbios mellan 3 marina sockerarter, en blågrön mikroalg och en rödalg som tillsammans motverkar föroreningarnas effekter*: uttorkning, trötthetstecken, pigmentfläckar och glåmig hy.

> CITYLIFE FACE AND EYE CONTOUR SORBET CREAM

EPS AMM, ABSOLUTE MARINE MATIFIER*

Forskarna vid PHYTOMER behandlar problemhud med en ytterst kraftfull exopolysackarid: Absolute Marine Matifier*, med mattgörande och antiinflammatoriska egenskaper. Denna fullständigt unika och oefterhärmliga marina High-Tech-sockerart rättar till skönhetsfel och ger en total rengöring, så att huden blir sund och välbalanserad. EPS AMM täcker hudytan med en naturlig, osynlig film som fungerar som absorberar sebum som en mikrosvamp. Redan efter 1 timme ser du hur glansigheten minskar och effekten varar i 8 timmar efter applicering, utan att torka ut. Produkten verkar även i hudens kärna för att hämma den inflammatoriska processen**. På så sätt bidrar den till att reducera småsår i huden och förbättra hudens utseende och textur.

EPS GMR, GLOBAL MARINE RESHAPER *

Detta biotekniska aktiva ämne bildas naturligt av ett mikroplankton som hämtas i Guérande och ger en trippeleffekt på huden i 360°. Det ökar stödfibrernas täthet i hudbädden, stärker hudens struktur och förbättrar de sammanbindande krafterna mellan celler vid hudens yta**. Dag efter dag blir huden synbart fastare och spänstigare, som om den lyfts.

*Globalt omformande marin produkt. **In vitro-test på ingrediensen.

ÉTERNELLE MARINE

Éternelle Marine är ett extrakt av den uråldriga blågröna mikroalgen Phormidium, en fantastisk havsklump som har funnits i miljarder år. Den odlas i fotobioreaktorer vid våra PHYTOMERs centrum för marin bioteknik, under förhållanden som ligger mycket nära den naturliga miljön. På så sätt bevaras de skyddande antioxidativa egenskaper som har säkrat dess överlevnad i tusentals år. Forskarna vid PHYTOMER har valt ut detta biotekniska aktiva ämne för dess exceptionella biomimetiska förmåga att bromsa hudens åldrande. Éternelle Marine har överlevt tack vare en oerhört avancerad fotoskyddsmekanism som den har utvecklat för att anpassa sig till extrema livsvillkor. Detta försvarssystem bygger på thioredoxin, en starkt antioxidativ molekyl som finns naturligt i huden. När den appliceras på huden har Éternelle Marine förmågan att, genom en biomimetisk effekt, stimulera den naturliga syntesen av thioredoxin för ett hudnära antioxidativt skydd.

> SUNACTIVE PROTECTIVE SUNSCREEN DARK SPOTS - SIGNS OF AGING SPF30 - HIGH PROTECTION

GLASÖRTOLJA

Glasört är en grön planta som växer vid havskanten i tempererade områden. Sitt franska namn Salicorne, som betyder "salthorn", har den fått eftersom den anpassar sig efter salthalten. Den är en så kallad halofil, dvs. klarar mycket höga salthalter när den hamnar under högvatten, utan att torka ut. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att glasörten har membrankanaler för transport och reglering som den använder för att kontrollera avdunstningen av vatten och på så sätt undvika uttorkning. Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER dessa glasörtkanaler för att stimulera bildningen av aquaporiner, proteiner som transporterar vatten och urea i hudcellerna. Glasörtoljan förstärker på så sätt dina egna, naturliga faktorer för fuktbalansen, för en len, mjuk och smidig hud.

> DÉCOLLETÉ PARFAIT NECK AND DÉCOLLETÉ RENEWING CARE

GLYCOSEA

En högteknologisk marin infusion med stärkande och restrukturerande planktonsockerarter framställda genom marin bioteknik i kombination med mineraler och spårämnen som har en intensivt lugnande verkan på huden.Forskarna vid PHYTOMER använder denna unika symbios mellan biomimetiska aktiva ämnen för att omedelbart häva inflammationen och dag efter dag stärka hudens försvar*.

> DOUCEUR INTEMPORELLE RESTORATIVE SHIELD CREAM

HYDRAFUSION

Ett högteknologiskt koncentrat av Oligofurcellaran, utvunnet ur rödalgen Furcellaria lumbricalis, som är mycket utbredd i de skandinaviska vattnen. Det hydrolyseras genom en miljövänlig extraktionsmetod för att sedan kombineras med ett marint mineralkomplex.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att Hydrafusion oerhört snabbt fyller huden med fukt, tre gånger effektivare än hyaluronsyra. De instrumentella analyserna visar att resultaten redan den första dagen överträffar poängen vid daglig applicering av hyaluronsyra under två veckor.* Fukthalten förbättras allt eftersom tiden går.

> HYDRASEA NIGHT PLUMPING RICH CREAM

MARIN OXHYLIUM

Ett extrakt av rödalgen Corallina officinalis som är mycket rikt på kalcium och magnesium. Forskarna vid PHYTOMER använder det i produkter för mäns hud, för dess avgiftande och syresättande egenskaper som motverkar glåmighet.

> GLOBAL PUR FRESHNESS CLEANSING GEL

MARINA AHA-SYROR FRÅN PORPHYRA CONCHOCELIS

Porphyra conchocelis är en alg som växer på klippor i Medelhavet och längs Atlantens nordost- och nordvästkuster (Bretagnes kuster). Den tillhör familjen rödalger och har fått det här namnet på grund av sin purpurfärg. Den kan bli flera tiotals centimeter lång.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den utsöndrar syror som löser upp löser upp snäckskalens pärlemor. De beslutade att starta odling av Porphyra conchocelis för att kunna använda dessa marina syror utan att skada algens tillväxt i naturen. Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER de syror som utsöndras av Porphyra conchocelis som exfolieringsmedel: Marina AHA-syror. Dessa aktiva ämnen är helt naturliga och tolereras väl av huden samtidigt som de garanterar maximal effektivitet.

> RESURFACING PEEL Kraftfull exfoliant

MEKABUOLJA

Mekabuoljan är ett oljigt extrakt av vävalgen, en laminariaalg med enastående återfuktande egenskaper. Denna olja, som erhålls genom en miljövänlig extraktionsmetod med superkritisk C02, verkar på hornlagret och övergången mellan dermis och epidermis för att motverka uttorkning.Den begränsar vätskeförlusterna i hornlagrets kärna och förstärker de sammanbindande krafterna mellan cellerna för en tätare epidermis. Den skapar även en bättre förbindelse mellan dermis och epidermis, tack vare speciella förankringsproteiner.

> OLÉOCRÈME ULTRA-MOISTURIZING BODY MILK

OLJA FRÅN ÄRTTÖRNE

Ärttörne är en taggig buske som växer längs havskusten och är karakteristisk för landskapet i Bretagne. Den trivs på sur granitjord. Utbredningsområdet omfattar främst Europas västra delar, från Skottland till Portugal, och Frankrike, huvudsakligen Bretagne och Vendée. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckts att ärttörnens mycket höga motståndskraft kommer av dess höga halt av fytosteroler. Det är de som främjar ärttörnens tillväxt och överlevnad samt skyddar den mot för tidigt åldrande. Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER oljan från ärttörne för att stimulera cellernas vitalitet (cellförnyelse och cellkohesion) och på så sätt föryngra huden.

> TRÉSOR DES MERS ULTRA-NOURISHING BODY CREAM

PATENTERAD PALMARIA PALMATA

Palmaria palmata är en rödalg som växer längs Atlantens och Stilla havets norra kuster. Den skördas i Bretagne. Den här algen kan bli mellan 10 och 50 cm lång. Basen är först smal, men breddas uppåt för att anta ett simfensliknande utseende, därav namnet. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den har dränerande egenskaper och en positiv inverkan på hudens mikrocirkulation. De använder den för att avlägsna gifter och vätskor som ansamlats under ögonen.

> CONTOUR RADIEUX SMOOTHING AND REVIVING EYE MASK

PATENTERAT MARINT KÄLLVATTEN

Det marina källvattnet är en havsvattenkälla som upptäckts nära Atlantkusten, på ön Noirmoutier. Det är ett saltvatten som håller 13 °C och har mycket hög halt av spårämnen och mineraler.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att det marina källvattnet kännetecknas av exceptionell renhet och mineralkvalitet. Det är särskilt rikt på kalcium, magnesium och mangan. Dess pH ligger nära hudens, vilket gör att det tolereras utmärkt. Forskarna vid PHYTOMER använder det ursprungliga havsvattnet för dess lugnande effekt på områden med rodnad och stickande känsla.

> DOUCEUR MARINE VELVETY SOOTHING CREAM

PEPPER SLIMACTIV

Pepper Slimactiv är en ren rosépepparolja utvunnen ur kornen från Schinus terebinthifolius, det så kallade "falska pepparträdet" från Sydamerika. Oljan erhålls genom en högteknologisk, 100 % grön metod.Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den här koncentrerade oljan från rosa bär har förmågan att angripa envisa fettdepåer så att de lättare försvinner. Den försvagar de mogna fettcellernas försvar, så att de kan elimineras. Samtidigt begränsar den mognadsprocessen för unga fettceller, och håller tillbaka deras bildning. Den har 8 gånger starkare lipolytisk effekt på fettdepåerna jämfört med koffein*. Denna olja med lipolytiska superkrafter riktas specifkt för en intensiv verkan på envisa fettansamlingar.

> CELLULI ATTACK CONCENTRATE FOR STUBBORN AREAS

PHÉOHYDRANE, PATENTERAT EXTRAKT AV LAMINARIA DIGITATA

Laminaria digitata är en brunalg bestående av långa blad som liknar fingrar, därav namnet "digitata". Den blir normalt 1 m till 1,50 m lång, men kan bli ända upp till 4 m. Algen hittas i Nordatlanten och längs vissa afrikanska kuster. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den här algen har ett hölje vars sammansättning liknar vår epidermis. Den består av en polysackarid (marin sockerart), aminosyror, mineraler och spårämnen, de väsentliga beståndsdelarna i NMF (Natural Moisturizing Factors). Med hjälp av marin biomimetik använder forskarna vid PHYTOMER extrakt av algskalet från Laminaria digitata. De kallar det Phéohydrane. Det bygger upp hydrolipidfilmen och förbättrar fixeringen av vatten i epidermis.

> OLIGOMER® WELL-BEING SENSATION STRENGTHENING MOISTURIZING BODY CREAM

STRANDMALÖRT

GLYCOLIGHT från PHYTOMER innehåller strandmalört eller Artemisia maritima, en kustväxt som förekommer naturligt längs saltmarkerna, flodmynningarna och saltängarna vid Engelska kanalen och Atlanten. Detta marina aktiva ämne har en förbluffande effekt för figuren, genom att angripa sockret så att det inte når fettcellerna*. Under natten begränsar strandmalörten tillförseln av socker, så att fettlagringen bromsas*. På morgonen stimulerar och optimerar den elimineringen av fetter*. Natt efter natt blir figuren slankare, och formerna minskar synbart.

*In vitro-test på ingrediensen.

STRANDSILJA I DET PATENTERADE RETINOCOLLAGEN C-KOMPLEXET

Strandsiljan är en växt som påträffas längs kusten, mellan stenar, i klippskrevor och på berghällar. Höjden varierar mellan 20 och 50 cm och på sommaren pryds den av gula, flockformade blommor. Den växer längs kusten vid Engelska kanalen, Atlanten och Medelhavet. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att det oljiga extraktet av strandsilja är lika effektivt som retinol utan irriterande effekt, därav smeknamnet "retinol från havet". De använder det i RETINOCOLLAGEN C-komplexet för dess synbara effekter på hyns lyster och utslätningen av rynkor.

SUCCHARIDE

Succharide är ett komplex bestående av en sockerart från brunalgen Laminaria digitata som kombinerats med en aminosyra (arginin). Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt Succharides förmåga att förbättra hudens fasthet och använder den för dess dubbla verkan: - I epidermis förstärker den hudens kvalitet. - I dermis ökar den syntesen av kollagen och elastin.

TUSENBLADSLERA

Denna intelligenta lera, från vulkansediment som lagrats i miljontals år på havets botten, jämnar omedelbart ut apelsinhuden*. Forskarna vid PHYTOMER har upptäckt att den har en unik, spiralformad struktur som fälls ut som en solfjäder på hudytan och omedelbart jämnar ut apelsinhuden.

XMF*, MARIN HIGH TECH-SOCKERART SOM BILDAR EN "ANDRA HUD"

I Iroisehavet utanför Bretagnes kust har PHYTOMERs forskarteam upptäckt ett mikroplankton som naturligt producerar en sockerart med enastående föryngrande egenskaper: XMF. För att kunna använda denna unika sockerart från havet, som saknar motsvarighet på fastlandet, har forskarna vid PHYTOMER utvecklat ett program för högteknologisk odling på laboratorium. Resultat : En 100 % naturlig, bioteknisk aktiv substans som slätar ut huden och gör den tätare. XMF täcker hudytan med en naturlig, osynlig film som omedelbart slätar ut rynkorna**: Huden blir slätare på bara 1 timme. Produkten verkar även i hudens kärna, genom att stimulera syntesen av kollagen, elastin och hyaluronsyra, och sträcker fibrerna så att hudbädden blir tätare och fastare**: Huden blir fastare och sträcks ut, som om den lyfts.

*Marint medel som fyller ut rynkorna.** In vitro-tester på ingrediensen.